Dunakeszi

Újra a kutyákról szól majd minden a Katonadombon

Kutyás pikniket tartanak vasárnap a dunakeszi Katonadombon. Lesz műnyúl, behívóverseny, állatorvosi tanácsadás és persze szépségverseny is.

Keverék kutyáknak tartanak szépségversenyt vasárnap a katonadombi kutyás pikniken. Meg akarják mutatni, hogy nem csak a tenyésztett ebek cukik és szerethetők. Az egész napos rendezvény azonban ennél többről szól majd. Lényegében a felelős állattartásról. A bevételt jótékonyságra szánják.

Ami viszont a szépségversenyen túl szintén izgalmas lesz, az a műnyúlkergetés, azaz coursing. Ennek lényege, hogy egy, “műnyúlnak” nevezett izgalmas holmit húznak egy motoros gép segítségével. A legtöbb kutya azonnal rákap a dolog ízére, hiszen bekapcsol a zsákmányszerző ösztön. Üldözőbe veszi a műnyulat, és a végén az elkapás sikerélménye a jutalma. A kutyák is állatok, még ha velünk élnek otthonainkban, szinte gyerekeinkként szeretjük, és a kanapénkon tutujgatjuk őket. Ám a valódi kényeztetésbe a rendszeres sétákon túl az is beletartozik, ha kutyusaink levezethetik energiájukat. A műnyúl nem csak az agarak sportja. Ezt a hiedelmet is igyekeznek eloszlatni, hiszen különböző fajtájú, vagy keverék kutyák is óriási örömmel veszik üldözőbe a zsákmányt.

További részleteket a programról ide kattintva olvashat – írja a dunakeszipost.hu.

Még szintén érdekelheti...