Kitekintő

Újabb többfunkciós közösségi tér épül Dunakeszin

A Barátság úti lakótelep szomszédságában található, egykor szebb napokat megélt piac területétől északra egy multifunkciós teret alakít ki az önkormányzat, amelynek építése a kitűzéssel és a földmunkákkal már el is kezdődött.

Mint az Dióssi Csaba polgármester Facebook-oldalán olvasható: helyet kap egy sétány, amely a Szent István parkot keresztben átszelő tengely folytatásaként épül meg. Két oldalán pihenőpadokat helyeznek el, de lesz ivókút is, az őstermelők és a vásárlók kiszolgálására asztalok kerülnek kihelyezésre.

A Szent István park sétányának folytatásaként épül meg az új sétány, amelyen – a Barátság út járdával kiépített szakaszán keresztül egészen – a Kegyeleti parknál épülő sétányig lehet majd elsétálni

 „A sétányra merőlegesen parkolókat alakítunk ki, első ütemben 14-et, és egy mozgássérült helyet, második ütemben további 24-et, amely megkönnyíti a lakótelepen gépjárművel rendelkezők életét. A terület hétvégenként lezárható, ilyenkor akár az egész területen őstermelői piacként üzemelhet” – olvasható Dióssi Csaba polgármester Facebook-oldalán.

A városvezető leszögezi, hogy a beruházás miatt nem vágnak ki fát! Sőt, az ősszel 14 nagy lombkoronát növelő fa ültetését tervezik a téren.

„A vízelvezetés helyben megoldott, a burkolt területet övező zöldfelületbe vezetjük az esővizet, amelyeket cserjékkel ültetünk be, hogy minél hamarabb elpárologhasson, hasznosulhasson” – írja a polgármester.

Fotó: KesziPress


Még szintén érdekelheti...