Kultúra

Helyi szerzők felolvasóestje a könyvtárban

A világjárvány miatti két év kihagyás után újra összegyűltek a dunakeszi irodalomkedvelők a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban, hogy részt vegyenek a helyi írók, költők felolvasóestjén. Tizenegyen vállalkoztak arra, hogy műveiket megosszák egymással és a közönséggel. Az érdeklődők között családtagok is jelen voltak, ami még bensőségesebbé tette az eseményt.

Mácsai Norbert a trombitálás mellett gyermekekkel szeret foglalkozni, emellett meséket és verseket ír, ezekből hallhattunk egy csokorra valót. A Kováts-Szőcs család teljes létszámban jelen volt. A gyermekek közül a 16 éves Benedek készülő regényéből olvasott fel, a 13 éves Viola pedig két rövid novellával jelentkezett. Street Gábor ceremóniamester Az esküvőfüggő gyűjteménye című könyvéből adott elő két történetet, majd egy versét gitárral kísérve énekelte el. Varjas János saját és mások által írt verseket szavalt. Elmondta, úgy érzi, azért született, hogy költeményeit másoknak előadhassa. Dr. Kerekes Dóra a karácsony előtt megjelenő novellás kötetéből olvasott fel, amelynek egyik illusztrációját is bemutatta. Húsz novella és húsz grafika kerül majd a kötetbe. Vincze József verseit Babják Annamária előadásában hallhattuk, két vers megzenésítve is elhangzott. A zenei produkciók jól kiegészítették a felolvasásokat. Rátki Zoltán vallja magáról, hogy építészmérnökből lett nyelvépítő. Felsorolásában megismerhettük az abc betűiből képzett két és hárombetűs ősszavainkat. A több könyvet is jegyző Mezei Andrea két, Liget folyóiratban megjelent versét férje, Mezei Ádám adta elő. Szentkirályi Fittler József régebbi és újabb verseiből is válogatott. A Sorslángocskák című haikukötetének bemutatója november 17-én lesz a könyvtárban, ahol a könyvben lévő grafikákból kiállítás is nyílik. Vándor Gábor a képzőművészet mellett rendíthetetlenül írja a magyar népmesékre épülő végtelen történetét, amelyből most egy kis részletet ismerhettünk meg.

A felolvasások utáni kötetlen beszélgetések közben új ismeretségek születtek, a korábbi kapcsolatok pedig tovább erősödtek. Mindenkinek köszönet, aki részt vett az eseményen, egy év múlva újra találkozunk!

Béres Magdi

könyvtáros

Még szintén érdekelheti...