Kultúra

Egyre népszerűbb találkozási ponttá válik Vácott a Vörösház és tágas udvara

Farsang farkára időzítve – hagyományteremtő szándékkal – disznótoros fesztiválnak adott helyet február 18-án, szombaton a Vörösház udvara, s bízvást kijelenthető: ez a kezdeményezés bizony nagyon célba talált, hiszen egész délután és este összességében több százan érkeztek, hogy megkóstolják a kínált finomságokat, élvezzék a közreműködő fellépők sodró műsorát.

Keresve sem lehetne jobb helyszínt találni Vácott az ilyesféle eszem-iszom, dínom-dánom eseményekhez, hiszen a Vörösház egykor a püspökség gazdasági központja volt magtárral és egyéb terménytárolóval, istállóval, és még számos funkciót ellátó helyiségekkel, a tágas udvaron pedig bőven van hely kisebb vagy akár nagyobb színpadnak, széksoroknak, az ínyencségeket kínáló standoknak, s még akkor is marad „küzdőtér” a mulatozás hevében táncra perdülőknek.

Kijelenthető: egyre vonzóbb, egyre több programot kínáló szórakoztató, kulturális színtérré, találkozási ponttá válik a hely, jobbára az önkormányzattól többé-kevésbé független programokkal.

A február 18-ai fesztiválon hamar megalapozta a jókedvet Bertók György énekes, aki magyar nóta- és operettslágerekkel szórakoztatta a közönséget, aztán még tovább srófolta a hangulatot a Váczi Néptáncegyüttes, a késő estig tartó folytatásban pedig még rátett egy lapáttal a Pedrofon, illetve Zoller Zsolt.

A Rétvári Bence országgyűlési fővédnökségével megvalósult eseményt a Dunakanyar Rendezvény Iroda szervezte, illetve nagyon fontos szerepe volt a verőcei Tibesz-Húsnak, mint kiemelt támogatónak.

Ribáry Zoltán

Fotó: A szerző és Szőke Gábor

Még szintén érdekelheti...