Fót

Segít az önkormányzat a tegnapi tűzben hajléktalanná vált családnak

A Sikátorpuszta telepen vasárnap kigyulladt ház lakóinak azonnali segítséget nyújt Fót Város Önkormányzata.

A fedél nélkül maradt család néhány nap múlva  önkormányzati lakásba költözhet, és az önkormányzat gondoskodik a napi életvitelhez szükséges használati tárgyakról, alapvető élelmiszerekről és személyes okmányok pótlásáról is.

Az önkormányzat a Fót ESZEI-vel (Fót Város Egyesített Szociális Intézmény) karöltve koordinálja a bajba jutott család támogatását. A Szent Erzsébet Karitász Adományboltból ruhaneműt, használati cikkeket kapnak, igényeiknek megfelelően.  Ha Ön is segítene, a   címen jelezheti ezt – írja a fotinfo.hu.

Mint arról a fotinfo.hu tegnap beszámolt, egy hetven négyzetméteres épület kapott lángra vasárnap délelőtt. Mindenkinek sikerült kimenekülnie – tette közzé a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán, mentésről videó is készült, amit itt tudnak megnézni.

A tűzoltók kiérkezésekor a ház már teljes egészében égett, a lángok átterjedtek a lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezetére is. A tüzet a fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók oltották el, munkájukat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. Az egységek a főépületből egy gázpalackot, illetve a melléképületből három ipari gázpalackot hoztak ki.

Még szintén érdekelheti...