Fót

Közel félmillió forint kedvezménnyel vásárolhatott defibrillátort a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Több tragikus esemény hatására a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetősége egy életmentő defibrillátor készülék beszerzéséről gondoskodott. A nemes kezdeményezést a Defibrillátor Plusz Kft. egy nagyobb kedvezménnyel, valamint díjmentes oktatással támogatta.

A magánszemélyek és vállalkozások adományaiból vásárolt készülék átadása után nemcsak a csapat tagjai, hanem a környezetükben élők is nagyobb biztonságban tudhatják magukat.

Az átadáson részt vett a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület valamint a Defibrillátor Plusz Kft. képviseletében Varga Erika, kereskedelmi igazgató, vezető oktató. Az egyesület vezetése meghívta Dr. Vass Györgyöt, Fót polgármesterét; Bíró Zoltánt, Fót alpolgármesterét; Klement Jánost, Csomád polgármesterét; Béres Ferencet, tűzoltó alezredest, a IV. kerületi tűzoltóság parancsnokát; Csámpai Attilát, tűzoltó századost, a Pest megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjét, Hodut Jánost, a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét.

Szabó Richárd, az egyesület elnöke kihangsúlyozta, hogy ennek a berendezésnek a vételára Fót és más területen élő lakóinak és vállalkozóinak adományaiból gyűlt össze. Az egyesület ezúton szeretné megköszönni támogatóinak, hogy hozzásegítették ahhoz, hogy Fóton és a környező településeken egy ilyen mobil készülékkel is segíthessen a bajbajutottakon.

A berendezés beszerzését a Defibrillátor Plusz Kft. 450.000 Ft értékű kedvezménnyel támogatta.A készülék átadását követően díjmentes defibrillátor használati oktatást tartott az egyesület képviselőinek a Defibrillátor Plusz Kft. szakembere, Varga Erika: – Elmondhatatlanul jó érzés egy olyan önkéntes szervezetet segíteni, melynek tagjai  mindig készek életet menteni. Az újraélesztési és defibrillátor használati oktatáson minden tűzoltó nagyon jól megoldotta a feladatokat. Velük tényleg biztonságban vagyunk. Nagyon kedvesek is voltak, egyszerűen bearanyozták a napomat. Nagyon jó érzés önzetlen, segítőkész emberekkel találkozni.

Az oktatás során a résztvevők a teljes folyamatot megismerhették, és gyakorolhatták, valamint a feladatra vállalkozó tűzoltó bajtársuk közreműködésével szimulálhatták az újraélesztést.

A Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fót város és a környező települések lakóinak katasztrófa elhárításban való részvételére alakult meg. Tagjaik elhivatottan vállalják, hogy a bajbajutottak segítségére sietnek.

Sárréti Anita

Még szintén érdekelheti...